Vážení cestovatelé, jsem velmi rád, že již nějakou dobu jsem zde s Vámi. Chci se s Vámi podělit o zkušenost, kterou jsem zde získal. A budu velmi rád, pokud se přihlásí někdo s podobným zážitkem. A zároveň chci upozornit na nekalé praktiky některých „ cestovatelů“ . Před několika měsíci jsem se zde seznámil s cestovatelkou Denisou Kleinovou. Jevila se velmi seriózně a zkušeně a proto jsme se domluvili na cestě na Filipíny a Taiwan. Já jí poslal peníze na letenku a ona měla zakoupit společně. Já zajistil a zaplatil zapůjčení auta v Manile s tím, že jsem vše zaplatil a dohoda byla, že po cestě vše rozúčtujeme. Měla zajistit ještě čtyři noclehy. Zajistila pouze dva a dva jsme řešili bohužel operativně na místě a ty jsem také platil. Po příletu do Manily jsem měnil ještě 500 USD. Denisa Kleinová nic neměnila s tím, že po příletu vše rozúčtujeme. Byla stále se mnou a tak viděla vše co platím. A nebylo toho málo. Platil jsem benzín ( ujeli jsme asi 1100 Km) , platil jsem jídlo, pití, vstupenky, dva hotely, dárky pro rodiče a přátele Denisy Kleinové. Jaké bylo mé rozčarování po návratu. Poslal jsem jednoduché vyúčtování nákladů Denise Kleinové. Jednalo se o pouhých 9000 Kč . Vím, že Denisa Kleinová není sociální případ. A tím vše začalo. Vlastně skončilo. Přestala komunikovat s tím, že nic platit nebude. Vím, že přede mnou byla na cestě do Ománu a tam to dopadlo podobně. Moc rád bych, aby někdo další nedopadl jako já. Děkuji všem za slušné věcné komentáře Aleš  .

Pozor na Denisu Kleinovou!

Založil(a) ve fóru Hledám spolucestujícího

300 hodin strávených plánováním 4 dnů od někoho, kdo navštívil 160 zemí? Cením. Za mě bych fakturoval i nějaký příplatek za víkendy.

Stále tu ale chybí odpovědi na zásadní otázky od Naděždy...

13 Citovat

Tak já třeba odpověď na zásadní otázku znám, ale nebudu ji zde veřejně prezentovat.

3 Citovat

Já teda mám představu, proč ho Denisa brala. Ve zkratce si ho chtěla vyzkoušet, než se stane něco víc. Nestalo. Ale přidávám se k těm, kdo se diví, že v něj tak doufala, když od začátku nic neřešil. Věřím, že z obou stran je to přehnaný popis. Věřím, že Denisa Kleinová řešila skoro všechno. Věřím, že mu nezaplatila. Nevěřím 300 hodinám přípravy, i 30 by v internetové době bylo na tak krátký trip hodně. Na ty peníze může Aleš zapomenout. Pokud vím, tak trestný čin je až od deseti tisíc škody a navíc to nemá čím podložit. Jeho příspěvky, které jdou interpretovat jako pomluva, bohužel pro něj prokazatelné jsou.

A divím se těm, kdo jsou schopní brát do exotiky ne jednoho ale celou skupinu lidí, které sotva znají, a pak ani za organizaci vlastně nic nechtějí. I kdyby jim ostatní zaplatili denně drink nebo večeři, zastouží si nějako kompenzaci, byť to dělají podle svého a hlavně pro sebe. Jsem introvert a cestovat do exotiky s někým cizím není moje představa užívání si, bohužel v reálu to není Honba za diamantem :D 

9 Citovat

Nechce se mi věřit tomu, že někdo, kdo procestoval 160 zemí, bude i jenom na okamžik přemýšlet o tom, že by Aleš za něco mohl stát. To, že bude muset zařizovat na místě všechno sama, přeci musela vidět už podle příprav dávno předem. 

5 Citovat

@Alena Svobodová: Nějak se ty míle nasbírat musí... ;-)

Pro vysvětlení - např. u British dostaneš 8 avios za každou utracenou libru na Bookingu. Pokud máš skupinu 4 lidí na dva týdny a máš skrz svůj Booking na ně udělané rezervace, tak se to nasbírá dost rychle. Podobné bonusy jsou i za pronájem auta. 

Podobně se dá kreditovat 5% do Wizzairu nebo 4% do českých cashbacků. Nebo s kódem od Bookingu 10% do kreditu na svůj vlastní výlet.

A tohle je jen špička ledovce.

0 Citovat

No kdysi mi to přišlo (4 dny) taky šílené, ale dnes už vůbec.  Každý nemá spoustu času a jsou to 4 dny na místě. Vlastní cestování je pro někoho taky relax. A plánovat déle než je vlastní dovolená!? To je naprosto normální. Já dokonce v posledních letech několikrát plánoval a nakonec vůbec neodletěl :-)

Jinak tady je odstrašující přiklad toho, že raději sám nebo s cestovkou, pokud toho nejsem schopný, než s úplně cizím člověkem. Osobně mi nějaká úspora nákladů nestojí za to, abych musel dělat kompromisy. A to v lepším případě, jak je vidno.

4 Citovat

Ono s těmi kompromisy to bohatě stačí jet s partnerkou nebo s rodiči. Natož s někým cizím :-D

Plánování za covidu... Doteď mám v mapě vyhvězdičkované západní pobřeží USA a Kazachstán, kam jsem pak neletěl. Něco málo i z neuskutečného roadtripu po Maroku.

3 Citovat

Přemýšlím, že svým ex pošlu zpětně vyúčtování za dělání itinerářů a řízení auta.

Sám jsem dělal desítky podrobných itinerářů a těch 300h kvůli 4 dnům je tak extrémní blbost, že mám pochybnosti o všem ostatním. Hledali se, až se našli, opravdu :D 

15 Citovat

To by od tebe bylo nefér. Předpokládám, že tam nějaká fyzická protiślužba jistě byla 😀😀. Aby ti to ony zase nenaůčtovaly zpětně 😂.

5 Citovat

Vážení, nepřehánějte to tu, nebo se provozovatelé CL přestanou soustředit na průvodce a udělají z toho cestovatelský bulvár, který bude vydělávat na reklamě. 🤣

4 Citovat

Tady se ale nedá vynést spravedlivý rozsudek, dokud jasně nezazní informace, jestli teda byl kocour v troubě! :)

0 Citovat

No jak to vidím já a jak by asi řekla blonďatá bestie Krystýna Kočí:

"tam se nepíchalo".

10 Citovat

Pravá podstata nám zůstává stále skryta a jitří naši představivost. Jedno je však jisté, očekávání a tužby obou stran nebyly uspokojeny.

2 Citovat

Toto zaradit do zlateho fondu CL.

Akoze vselico by ma napadlo, ale uctovat si cas straveny planovanim to zatial nie.  ( som rad, ze to robim podla seba) A brat so sebou cloveka o ktorom uz davno dopredu viem, ze sa o neho budem musiet starat a potom mu to vycitat je blbost,alebo vypocitavost tej dotycnej. A je jedno ci idem cez pol sveta, alebo do susednej dediny.

A zasadna otazka stale zostava...

8 Citovat

To je bezva diskuze, tady člověk nemusí ani psát, stačí jen mačkat srdíčka :-)Tady je úplně všechno! Leda snad možná že paní doufala ve staré známé rčení že “pán se cestou změní a on se nezměnil”. 

Člověk se furt učí.

12 Citovat

Pořád se tu opakuje účtování si času plánování. Já to ale teda určitě nechápu tak, že si ho účtovala. Pouze poukázala, kolik by takový čas čistě teoreticky mohl stát.

ONA:

Já, když napočítám čas strávený nad zajištěním programu, při průměrné mzdě pracovníka v cestovním ruchu 200 Kč dle statistické ročenky, tak můj vynaložený čas lze vyčíslit na 60.000 Kč (sama jsem tomu nevěřila).
Dohoda tedy zněla, že on zajistí auto a já vše zařídím.

... Tedy že on auto a jídlo (prý mne bude krmit, abych na něj nebyla nepříjemná), já program a zbytek napůl.

ON:

Já zajistil a zaplatil zapůjčení auta v Manile s tím, že jsem vše zaplatil a dohoda byla, že po cestě vše rozúčtujeme. Měla zajistit ještě čtyři noclehy. Zajistila pouze dva a dva jsme řešili bohužel operativně na místě a ty jsem také platil.

 

A teď jak se domluvili, když každej tvrdí něco jinýho :D

 

1 Citovat

chtel a nedostal

chtel a dostal, ale malo a neuspokojive

chtel a dostal, ale jinak nez chtel

chtel a dostal, ale moc

nechtel a presto dostal

chtela a nedostala

chtela a dostala, ale malo a neuspokojive

atd.

otazky, same otazky ...

10 Citovat

Mě celá ta historka přijde strašný bizár. Jeden druhému vyčítá 300 korun za ubytování a druhý dva koupené magnetky. Škoda, že z té cesty neexistuje žádné video. 

8 Citovat

Taky se divím, že někdo chce řešit, kolik toho kdo snědl. To si jako k snídaní koupíte balení müsli a počítáte lupínek za korunu, rozinku za dvě a jahodu za pět?

2 Citovat

Nedivte se, to je jak při rozvodu, tam se přesně takhle vyčítá a počítá, proto jsem psala, že to vypadá jak manželství po 20 letech. Když se láska změní v nenávist ...

1 Citovat

Otazok je sice vela, ale z toho co popisali mi to pride takto:

Pani chcela znizit naklady na jej "vysnivany" vylet, tak zobrala na cestu aj trdlo makove. Mozno aj dufala, ze pri troche stastia to bude zadarmo. Trdlo makove zase myslelo, ze pri troche stastia ... az pokial (podla mojho nazoru) si v Manile nenasadil okuliare (ocividne ich dovtedy nenosil).

Zjavne sa naklady zacali riesit, az obaja zistili, ze ich povodne zaujmy neboli naplnene a z toho vzniklo celkom zaujimave vlakno :)

 

9 Citovat

torpy68 napsal(a):

A zasadna otazka stale zostava...

Krom Floodlanda jsem odpověď dostal i já.

1 Citovat

Prosimvás chlapi, tak noste ty brejle, ať se nedostáváte do potíží a nevznikají zbytečná nedorozumění.

14 Citovat

Brýle ten problém jen transformují. S nimi hrozí jejich zamlžení. Nedej bože růžové brýle 😉

0 Citovat

Zde nejsou brýle ani potřeba, na Denisu bych se vybavil jinou ochranou.

2